Op zoek naar de regenboog

Een reis door verlies en rouwverwerking

Op zoek naar de regenboog is een boek over rouw, bekeken door de ogen van een psychiater én door de ogen van rouwende mensen zelf.
Het bevat informatie, interviews en praktisch advies, en gaat in op vragen als: Wat is rouw, en wat doet het met mensen, op lichamelijk, emotioneel, mentaal en geestelijk gebied? Wat kunnen rouwenden zelf doen, en hoe kunnen mensen om hen heen hen helpen? Wat is normale rouw, en wanneer en hoe wordt rouw afwijkend? Hoe kunnen onze ervaringen in de kindertijd onze rouw beïnvloeden?
Op zoek naar de regenboog is zowel voor rouwenden zelf als voor degenen die hen willen bijstaan. Daarbij gaat het niet alleen om rouw door overlijden, maar ook om de rouwervaring na een echtscheiding.
De auteurs bespreken alle mogelijke aspecten van rouw, en gaan ook in op de rol van het geloof bij het verwerken van rouw.
Een gevoelig en waardevol boek.

‘Heel liefdevol geschreven en bovendien uitdagend, dit uitmuntende, praktische boek is helemaal ‘af’, mede dankzij de getuigenissen van mensen die zelf de weg van rouw bewandeld hebben.’ Christianity Magazine

Auteurs

Pablo Martínez

ISBN

9789063182885

Uitvoering

Paperback

Omvang

224 pag.

Ook van deze auteur: